RETIR
330
page-template-default,page,page-id-330,bridge-core-2.0.6,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-21.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-414,elementor-page elementor-page-330

RETIR

RETIR

Què és el Shinrin Yoku i quins beneficis t’aporta?

El Shinrin Yoku significa literalment «capbussar-se en el bosc». Al Japó fa molts anys que fan servir els efectes curatius d’aquesta tècnica, tant per a tractaments de salut o, simplement, com a prevenció.

Estar al bosc fa que el nostre cos es regeneri i s’enforteixi. Perquè te’n facis una petita idea:

UN SIMPLE PASSEIG PEL BOSC ELIMINA L’ESTRÈS, ACTIVA LA CONCENTRACIÓ I MILLORA L’HUMOR.

UN DIA SENCER: LA FORMACIÓ DE CÈL·LULES IMMUNITÀRIES POT ARRIBAR A AUGMENTAR UN 40% I L’EFECTE DURA 2 SETMANES.

DOS DIES SENCERS: LA PRODUCCIÓ DE CÈL·LULES IMMUNITÀRIES POT ARRIBAR A AUGMENTAR FINS A UN 50% I L’EFECTE DEL SHINRIN YOKU DURA UN MES.

Precisament basant-nos en això, la Marta i jo hem distribuït la part de Shinrin Yoku d’aquest retir en 3 dies:

Dia 1 – COS    Dia 2 – MENT    Dia 3 – ESPERIT

Dia 1- a través de la Meditació i la Respiració, enfortirem el nostres sistemes immunitari i respiratori i regularem la tensió sanguínia.

Dia 2- mitjançant la Percepció i l’Atenció, reduirem l’estrès al màxim i relaxarem la ment, actuarem contra l’insomni, problemes de concentració i intranquil·litat.

Dia 3- a través de les forces i l’energia del bosc, alleujarem o eliminarem preocupacions, serem conscients de la nostra força per canviar a noves fases vitals, acabar amb les debilitats i ser capaços d’evolucionar.

Resumint, en aquest 3 dies aprendràs a connectar amb la natura, a despertar els teus sentits, a viure amb calma, a percebre el que t’envolta de forma tranquil·la i relaxada i gaudir dels beneficis que hauràs obtingut per a la teva salut.

“La Natura no és un luxe, sinó una necessitat vital” 

Què és MINDFULNESS i quins beneficis t´aporta?

Mindfulness o atenció plena és l´actitud de prestar atenció als esdeveniments de la vida amb acceptació i interés en el que está succeint. Tot això ho fem amb la intenció d´estar oberts a l´experiència i amb amabilitat per a suspendre els judicis.

Podriem dir que Mindfulness és el contrari al pilot automàtic. El pilot automàtic és molt útil fins que en fem un ús abussiu. Això té conseqüències: el nostre sistema nerviós està funcionant a plè rendiment i això té un efecte negatiu sobre la nostra salut mental. La vida és el que passa mentre estem ancorats en el passat i angoixats pel futur. Per això posem l´atenció plena en el moment present. Perquè és allà ón succeeix LA VIDA…

Entre d´altres, la pràctica de Mindfulness ens aporta els següents beneficis:

• Augmenta la capacitat de concentració • Ajuda a dormir millor • Redueix els nivells d´estrés i angoixa • Afavoreix la creativitat • Incrementa la Inteligència Emocional • Canvia i millora l´estructura cerebral • Millora la resposta del sistema inmunitari • Pot reduir el dolor crònic i la reacció emocional al mateix • Més equilibri i menys reactivitat. Respondre enlloc de reaccionar.

Un complement ideal a la pràctica de MINDFULNESS és el SHINRIN YOKU. Per això hem preparat amb la Imma un retir conjunt ón podràs integrar els beneficis de totes dues tècniques. En rel.lació a la part de MINDFULNESS, en aquests dies proposarem meditacions guiades, caminant, en silenci… menjars conscients, pràctiques de respiració conscient, dinàmiques i xerrades. Així com pautes per aplicar a la vida quotidiana en benefici d´una vida més conscient i més feliç.

El preu inclou habitació individual amb bany privat, pensió completa amb menú vegetarià i totes les activitats del Retir.

Activitats diàries

SHINRIN YOKU

MINDFULNESS

MEDITACIONS

XERRADES

Places limitades; es reservaran per ordre d’inscripció junt amb un pagament de reserva de plaça de 70€.

Data límit d’inscripció i pagament total: 27 de gener de 2020

També tens la opció de fer un retir d’1 dia (de divendres a dissabte) amb un preu de 195€.

7, 8 i 9 de febrer – Casa Esp. Santa Elena (Solius) – Places limitades (per ordre d’inscripció) – Preu 2 dies: 270€ Preu 1 dia: 195€

PROGRAMA

Divendres

17-17,15h Benvinguda, Presentació, Indicacions

17,15-19h SHINRIN YOKU

19-19,30h pausa

19,30-20,30h MINDFULNESS

20,30-21,30h sopar

21,30-22h XERRADA MINDFULNESS

Dissabte 

8-9h MEDITACIÓ

9-10h esmorzar

10-13,30h SHINRIN YOKU

13,30-14h pausa / passeig

14-16h dinar /descans

16-17,30h MINDFULNESS / MEDITACIÓ

17,30-18h pausa / tè

18-19h XERRADA OLIS ESSENCIALS

19-20,30h temps lliure per descans o exercici (recomanable)

20,30-21,30h sopar

21,30-22h MEDITACIÓ FINAL DIA

Diumenge 

8-9h MEDITACIÓ

9-10 esmorzar

10-13h SHINRIN YOKU + MINDFULNESS

13-13,45h TANCAMENT CONJUNT DEL RETIR

14h dinar i FI del retir

http://retirfebrer.simplesite.com/

 

©Marta Pla Puig 2019 |Tots els drets reservats